EK Baseball 2022 Openingsceremonie

Het evenement

Drotics verzorgde de openingsceremonie van het EK Baseball 2022 bij Tex Town Tigers in Enschede. Voor dit evenement werd speciaal een drone ontworpen waaronder een vlag kon hangen, maar dusdanig dat de stabiliteit van de drones zelf niet beïnvloed werd. Ook mocht de vlag bij wind tot windkracht 5 de drone niet beïnvloeden.

Voor elk land wat mee deed aan het EK is er een drone met bijbehorende vlag komen binnenvliegen naar het pitchgebied. Hier landden de drones zodat de vlag er veilig vanaf kon worden gehaald en omhoog kon worden gehouden rond het pitchgebied.

Net als elk jaar voor het evenement is de baseball binnen gevlogen. Dit jaar werd het onder een drone gebracht. Door een speciaal mechanisme is een een compartiment onder de drone ontworpen waar de bal veilig in kon voor de vlucht. De bal is vervolgens op de pitchersplaat geland waardoor de opening tot een einde kwam.

Veiligheid

De openingsshow heeft alleen plaatsgevonden boven betrokken personen met voldoende afstand tot publiek, waarbij voor meer dan 80% er een hoog hek tussen drones en publiek stond. Alle personen op het baseball veld zijn vooraf duidelijk geïnstrueerd en ingelicht wat de gevaren van drones zijn. Ook is al het publiek bij de ingangen geïnformeerd dat er tijdens de openingsceremonie met drones gevlogen zal worden.

Tussen de EK baseball organisatie (o.a. de speaker) en Drotics was continue portofoon contact voor onderlinge afstemming.

Holding The Drones heeft schriftelijke toestemming van de havenmeester van vliegveld Twente gekregen om te mogen vliegen met drones. Er was direct voor de show contact en goedkeuring.

Wilt u voor uw evenement ook een spectaculaire opening met drones, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. info@drotics.com